Składniki |
100% szałwia lekarska (Salvia officinalis) |
Sposób użycia |
2 łyżeczki szałwii wrzucić do 0,5 l gotującej się wody, gotować 3 minuty, następnie odstawić. Do odwaru z szałwii dodać 1 łyżkę mieszanki z dziurawca, melisy i mięty pieprzowej (w równych proporcjach). Parzyć pod przykryciem przez 10 minut. Odcedzić. Pić kilka szklanek dziennie. |
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 284 kJ / 67 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 15 g
w tym cukry - 13,3 g
Białko - 1,7 g
Sól - 0 g
|
Przechowywanie |
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym i suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. |
Kraj pochodzenia |
Polska |