| Składniki | 
100% szałwia lekarska (Salvia officinalis) | 
| Sposób użycia | 
2 łyżeczki szałwii wrzucić do 0,5 l gotującej się wody, gotować 3 minuty, następnie odstawić. Do odwaru z szałwii dodać 1 łyżkę mieszanki z dziurawca, melisy i mięty pieprzowej (w równych proporcjach). Parzyć pod przykryciem przez 10 minut. Odcedzić. Pić kilka szklanek dziennie. | 
| Wartości odżywcze | 
Wartość odżywcza w 100 g:
 Wartość energetyczna - 284 kJ / 67 kcal 
Tłuszcz - 0 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g 
Węglowodany - 15 g 
w tym cukry - 13,3 g 
Białko - 1,7 g 
Sól - 0 g 
 | 
| Przechowywanie | 
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym i suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. | 
| Kraj pochodzenia | 
Polska |